Vytisknout
Kategorie: Florbal
Zobrazení: 6128

Soustředění hráčů  TIKY teamu na LIPÍ

 

PROGRAM SOUSTŘEDĚNÍ :

pátek 11.6.2004

15.55    - sraz s koly na Polickém náměstí
16.00    - hromadný odjezd přes Bezděkov, Vysokou Srbskou do Hronova
17.00    - lehký odpočinek spojený s doplněním tekutin u Hronovské prdlavky
17.10    - odjezd přes Náchod, Peklo na Lipí
18.30    - vybalení zavazadel, ubytování
19.00    - příprava ohniště a otopu + úprava okolního terénu
19.30    - 1 fáze tréninku - práce s holí a míčkem
20.00    - večeře ( chléb s tvarohem a zelenina) - povoleno jedno lahvové pivo
20.30    - 2 fáze tréninku - pohyb hráčů v poli - teorie
21.00    - nástup, přečtení sobotního programu a rozdílení služeb
21.10    - společná zdravotní procházka na Ostrovy a zpět
22.00    - návrat
22.10    - osobní hygiena
22.30    - večerka

sobota 12.6.2004

06.30    - budíček
06.35    - nástup na rozcvičku + běh ke kapličce a zpět
07.00    - osobní hygiena, stlaní postelí a větrání spacáků
07.30    - snídaně ( mysli,  jogurt a pečivo)
08.00    - 1 fáze tréninku - střelba na bránu
09.00    - odchod na celodenní pěší tůru. Přes Lipí na Náchodský zámek
11.45    - prohlídka obrazové galerie na zámku a snězení přinesených svačin
13.00    - odchod, přes Ostrovy do Pekla 
16.00    - malá svačina a doplnění tekutin ( povoleno jedno točené pivo)
16.30    - odchod  přes Lipí na chatu
18.00    - 2 fáze tréninku - nahrávky a střelba z "první"
19.00    - příprava večeře
19.30    - společná večeře (kuře na dietní způsob)
20.00    - úklid a osobní volno
20.30    - 3 fáze tréninku - životospráva před turnajem - teorie
21.00    - nástup, přečtení nedělního programu a rozdílení služeb
21.10    - společná zdravotní procházka na Ostrovy a zpět
22.00    - návrat
22.10    - osobní hygiena
22.30    - večerka

neděle 13.6.2004

06.30    - budíček
06.35    - nástup na rozcvičku 
07.00    - osobní hygiena, stlaní postelí a větrání spacáků
07.30    - snídaně ( černá káva a vánočka)
08.00    - 1 fáze tréninku - nabíhání hráčů na střelbu
09.00    - úklid okolí chaty a osobních věcí
09.30    - 2 fáze tréninku - hra s aktivním skóre - teorie
10.00    - úklid, sbalení 
10.30    - společný odjezd přímo do Police
12.30    - příjezd do Police, rozchod ke svým rodinám

 

 

...... a takto zní oficiální tisková zpráva pro manželky, milenky,  družky, tchýně a podobné.

 

Nápad, který byl jen snem, se stal skutečností. V pátek 11.6.2004 se uskutečnilo florbalové soustředění hráčů TIKY teamu. Zúčastnili jsme se všichni až na Béďu, který se slovy " mě se nechce" zůstal v Polici a udělal velikou chybu.
Počasí mnoho nepřálo a tak plán, že polovina pojede na kolech a zbytek s proviantem autem, se změnil. Jeli jsme všichni autem. Podle důležitosti přepravovaných osob byl určen jako vládní vozidlo panceřovaný šestiválec značky Volvo, ve kterém jel kapitán s místokapitánem. Jako ochranka a zároveň řidič byl určen Rubas. Ve druhém vozidle, určeme ho pro lepší orientaci vozidlo "B", jel zbytek týmu. Trnda jel se svým broučkem a Jehňa přijel na místo samé z práce na kole.
Cestou jsme naložili pivo, Matese a nakoupili proviant.
Po příjezdu na místo se vyložil materiál a Gerhard každého z nás nechal podepsat listinu, která obsahovala výčet a popis inventáře chaty jakožto i stav tohoto rekreačního zařízení. Mám takový dojem, že chtěl  provést i školení požární ochrany a bezpečnosti práce, ale k tomu již nedošlo protože se již narazil sud.
Poslední zbytky sluníčka zalézaly za stromy a dvorní fotograf zavelel. Následovalo společné fotografování v dovezených dresech. Jak již bývá tradicí, vždy se najde nějaký blb, který na něco zapomene. Tentokrát si to vybral Jehňa - nechal doma dres. Retuše našeho webmastera bude Jehňu stát dvě piva !!
Poté se tým rozběhl do okolních lesů pro nějaké dřevo na oheň.
Po zabydlení a zapsání se do hotelové knihy, bylo vysláno průzkumné komando dolů na Ostrovy s cílem zjistit stav tohoto cílového bodu. Zbytek zůstal na chatě a připravoval tatarák. Asi po dvou hodinách se vrátil Mates a jeho způsob pohybu byl směsicí chůze a plazení. Se slovy v "oni objednávají velké panáky" se  zhroutil na lavici. Teprve nyní jsme my, co jsme zůstali na chatě a trpělivě loupali česnek a cibuli poznali, že je lépe připravovat večeři našim druhům než dělat průzkum terénu.
Později se ve dvou skupinkách vrátil zbytek průzkumu. Nastala dlouhá a příjemná doba labužírování  tataráku a piva za doprovodu Trndovy kytary. Tatarák došel a Jehňa připravil další várku. Aby tým neměl zažívací problémy po syrovém masu a vejcích, bylo nutno pravidelně desinfikovat. Navštívily nás první děvčata -"Zuzanka s Lucinkou".
Nastala doba odpočinku. Mezi prvními šla spát "Lucinka" a Alin do auta. Trnda spal také v autě a Rubas na ochozu.
Sobotní ráno bylo celkem příjemné a všichni se těšili na domácí česnečku kterou měl zajistit Mates. To, co pro nás přichystal, to s česnečkou nemělo mnoho společného. Rozmačkaný česnek na talíři  zalitý horkou vodou - tak tomuto my neříkáme česnečka. Mates dostal důtku s výstrahou a zároveň domácí úkol: nastudovat dle kuchařky jak má vypadat řádná česneková polévka. Na dalším soustředění bude dělat reparát. Trnda se s námi rozloučil a odjel domů ke své rodině. Ještě před odjezdem byl pověřen naléhavým úkolem: s Gerhardem měl koupit ještě dvě basičky piva a dovést pitnou vodu. Mezitím co Trnda čepoval pitnou vodu do kanystru, pořídil Gerhard u svých známých na Lipí vykonat velkou potřebu - se slovy : "přece nebudu sedět v té smradlavé kadibudce!". To bychom ještě pochopili, ale, že si dokonce umyl i nohy to byl již vrchol. Nejhorší na tom je, že celou tuto očistnou akci chtěl před ostatními ututlat. (Náš šéfredaktor tuto informaci získal těsně před tiskovou uzávěrkou od jednoho nejmenovaného zdroje. Ihned informoval užší vedení týmu. Bylo rozhodnuto a demokraticky odhlasováno poměrem 7:0 , že tato akce, které mohla mít nedozírné následky bude potrestána jednou lahví Magistra. Pokuta bude splatná v Září na pravidelném nedělním zasedání v "Selské" ).
Naložili jsme řádně do koření a oleje kuřata, a vyrazili na výlet.
První zastavení bylo na Ostrovech, kde jsme probírali personální otázky našeho týmu. Gerhard nám poté ukázal co nám zakoupí, když se udrží na svém pracovním postu. Toto píši jako důkaz toho co sám a bez nátlaku prohlásil. Rok je dlouhá doba a lidé rádi zapomínají.
Pak se všichni vydali na cestu do Pekla. Cestou se tým staral o to, aby turistická cesta byla schůdná. Naplavené kmeny stromů po předchozím lijáku jsme odstraňovali z cesty.
Než jsme dorazili do Pekla tak nás dostihla "Zuzanka". Dosedla na svého majitele takovou silou, že se neudržel na nohou a již čichal zem.
Do Pekla se záhy dorazilo. Ilustrační foto dokazuje, že to bylo ještě za světla. Pro osádku vládního vozidla "A" byla zhotovena jedna fotografie na zakázku. Poobědvali jsme, ochutnali pravou česnečku. Že měla "česnekové grády" se záhy potvrdilo. Prasklá lavička - to bylo pro ostatní hosty vzrůšo.
Cestou na Lipí se nic mimořádného nestalo jen snad to, že jsme po dvou letech viděli Sojku zase běžet a to dokonce i do kopce. K tomuto neexistuje fotodokumentace ani videozáznam, a tak Ti co to neviděli o mnoho přišli. Jediné co ihned nepominulo bylo to, že si Sojka až do nedělního odjezdu nechtěl umýt prsty u pravé ruky !!
Pro nás z neznámých důvodů cestou na Lipí Gerhard neměl zájem zdravit místní starousedlíky a jakoby měl snahu se od nás oddělit. Situaci zachraňoval Máchal, který zdravil za všechny a řádně nahlas.
Konečně na Lipí ! Malé občerstvení v místní  hospůdce, kde vznikl GERHARD. Budeme jí interně říkat Gerhadka. Již víme, že pan hostinský s hosty nepije, raději na tuto činnost zapůjčí svou dceru. Škoda, že jsme si chtěli s panem hostinským jen připít. Dále víme, že má ještě jednu dceru v Pardubicích, ale neznáme telefon. Alin se konečně našel a již nepatří v týmu mezi hráče bez funkce. Byl určen jako osoba pro styk s veřejností. Sázka mezi Alinem a Sojkou o to, kolik děvčat cestou z Ostrovů na Lipí potkáme měla jednu vadu. Zapomnělo se určit kterým směrem musejí děvčata jít. Vypadlo to na patovou situaci. To se vůbec nelíbilo zbytku týmu, který se již nemohl dočkat svých štamprlátek a tak zachraňoval situaci se slovy :" nehádejte se, nám je jedno kdo to koupí". Bylo rozhodnuto, Alin koupí  rundu. Sojka aby to nevypadalo blbě tak také. Márty si konečně objednal krabičku cigaret a aktivistka proti kouření "Zuzanka" zaúřadovala: " tady píšou, že kouření škodí zdraví a s těmito slovy zahodila krabičku cigaret do protějšího rohu restaurace. Následek byl jasný Datla to stálo další rundu. Třasák byl náš člověk, než by vypil objednané, tak to raději koupil také. Již všichni se zapojili do této hry, jen Mates stále ne a ne objednat. "Zuzanka" se naklonila k " Lucince" a tiše pronesla : toto je tichá pošta - Mates koupí rundu, pošli to dál. U Matese byl konec a tak nastal čas pomalu odejít. Ještě navštívit toaletu a jdeme. Na toaletě spočinul Datlův zrak na toaletním papíru. Okamžitě spočítal zásobu papíru v kadibudce a frekvenci návštěv kadibudky -  hlavně Sojkovy. Jednoduchým výpočtem se dobral výsledku: Máchale, vezmi jednu roličku na chatu !! 
Po příchodu na chatu se rozdělal oheň a napnula se celta pro případný déšť. Nastala doba odpočinku a opékání kuřat, poslechu hudby, tance a popíjení.
Průzkumné komando již v menším složení, šlo i dnes dolů na Ostrovy.
Gerhard nemohl přenést přes srdce, že nejel ve vládním vozidle a proto seděl celý víkend alespoň na kapotě a hlídal si tak místo ve voze na cestu zpět.
Noc probíhala celkem v poklidu do té doby než se vrátila Máma se šukací baterkou. Od té doby byla polovina chaty opět na nohou.
Nedělní ráno bylo celkem chladné, a tak se rozdělal oheň a gril. Na grilu se ohřívaly zbytky ze včerejška a různé pochutiny. Skoro všichni prodělali ranní proceduru. Nastal všeobecný úklid. Nyní fotografie na které získám majlant : Sojka myje nádobí !!! Tato fotografie bude střežena tak, jako ta z března 1993. Do úklidu se také zapojila "Zuzanka" s "Lucinkou", které byly specialistky na načaté lahve, později i na nenačaté.
Nastal čas odjezdu. Gerhardovi se vyplatilo okupování Volva a usedl také do vládního vozidla. Budiž mu to přáno! To ale nevěděl, že ptáci ve vrcholovém managementu se usnesli na tom, že každá honorace potřebuje nějakého kašpara. Tak se stalo.
Cestou se stavělo za Jehňou v tiskárně a bylo mu předáno jedno grilované kuřátko. Jehňa se nějak k nám neměl a vypadalo to jako by se za nás styděl. Po cestě z Lipího domů se "vypařila" láhev Fernetu a basička piva.
Příjezd ke každému domu jednotlivých členů byl doprovázen troubením, asi proto aby si dotyčná našla a vyzvedla toho svého.

Musím přiznat, že jsem nevěřil tomu, že pojedeme na toto soustředění v takovémto počtu. Byl jsem mile překvapen. Tento víkend byl v úplné pohodě. Nebylo jediného, a když říkám jediného tak opravdu jediného problému nebo hádky. Bylo to super sranda a sranda.